Skip to product information
1 of 1

Natural Beauty Oils

Αιθέριο έλαιο Σιτρονέλλα

Regular price €10,00 EUR
Regular price Sale price €10,00 EUR
Sale Sold out
Tax included. Shipping calculated at checkout.

Αιθεριο Έλαιο "Σιτρονελλα"
Η σιτρονέλλα είναι ένα αρωματικό φυτό που φύεται κυρίως στη Σρι Λάνκα και στην Ινδία. Η πιο σημαντική της χρήση είναι ως εντομοαπωθητικό. Χρησιμοποιείστε το τις ζεστές μέρες του καλοκαιριού για την απομάκρυνση των εντόμων και των κουνουπιών σε σπρέι, συσκευές αρωματισμού χώρου ή λάδια σώματος.

Το αιθέριο έλαιο του φυτού προκύπτει με απόσταξη από δύο είδη σιτρονέλλας, το Cymbopogon nardus της Κεϋλάνης και το Cymbopogon winderianus της Ιάβας. Τα βασικά συστατικά του αιθέριου ελαίου σιτρονέλλας, ανεξάρτητα από το είδος του φυτού από το οποίο προέρχεται, είναι η σιτρονελάλη, η γερανιόλη και το λεμονένιο, όπου εκεί βασίζετε και η εντομοαπωθητικές του ιδιότητες. Στη σιτρονελάλη οφείλεται και το χαρακτηριστικό λεμονώδες άρωμα του φυτού.
Για καλύτερα αποτελέσματα συνδυάστε με ευκάλυπτο, γεράνι, λεβάντα, περγαμόντο.

Συσκευασία 10μλ