Skip to product information
1 of 2

Natural Beauty Oils

Έλαιο Καλέντουλα - Calendula oil

Regular price €15,00 EUR
Regular price Sale price €15,00 EUR
Sale Sold out
Tax included. Shipping calculated at checkout.
Size

Λάδι Καλέντουλας 

Τα άνθη της καλέντουλας, περιέχουν αιθέρια έλαια, σαπωνίνες, φλαβονοειδή, βιταμίνη C, ασβέστιο, καροτένια (πρόδρομα μόρια της βιταμίνης Α) και σημαντικές ποσότητες πυριτίου.

Το λάδι της καλέντουλας είναι πολύ καλό για τα προβλήματα της νεανικής επιδερμίδας.

Λόγω των φλαβονοειδών και σαπωνίνων που περιέχει, θεωρείται ότι έχει στυπτική, αντιφλεγμονώδη, τονωτική και δροσιστική δράση, για αυτό και χρησιμοποιείται σε ήπιους δερματικούς ερεθισμούς, ήπια εγκαύματα και κοκκινίλες.

Έχει έντονη αντισηπτική δράση σε περιπτώσεις ακμής με έξαψη που δεν προέρχονται από ορμονικά προβλήματα και σε μολυσματικές πληγές.

Ιδανική για κάθε εξωτερική αιμορραγία, τραύματα, μώλωπες ή διαστρέμματα, για ελαφρά εγκαύματα και ζεμάτισμα.

Βοηθάει στην αντιμετώπιση για κιρσούς και φλεβίτιδα κάνοντας ελαφρύ μασάζ.

Τέλος βοηθάει στην καταπολέμηση των φλεγμονών στις χιονίστρες, στις ρευματικές αρθρώσεις και για την τόνωση των ιστών του δέρματος.

Calendula flowers contain essential oils, saponins, flavonoids, vitamin C, calcium, carotene (precursors of vitamin A) and significant amounts of silicon.

Calendula oil is very good for youthful skin problems.

Due to the flavonoids and saponins it contains, it is considered to have astringent, anti-inflammatory, tonic and refreshing action, which is why it is used in mild skin irritations, mild burns and redness.

It has a strong antiseptic effect in cases of acne with a rash that does not come from hormonal problems and in infectious wounds. Ideal for any external bleeding, wounds, bruises or sprains, for minor burns and scalding.

Helps treat varicose veins and varicose veins by giving a light massage.

Finally, it helps to fight inflammation in snowballs, rheumatic joints and to stimulate skin tissues.